Online datingregels: tips voor succes in het digitale tijdperk

De regels voor daten zijn veranderd. In tegenstelling tot het pre-digitale tijdperk waarin de grootste zorg was of een date zou aflopen of niet, moeten we ons nu zorgen maken over wat voor vuile was onze potentiële partners zullen ontdekken wanneer ze onvermijdelijk wat digitale speurneuzen in ons online leven zullen brengen. En zelfs als we eenmaal de partner hebben en een relatie hebben, zijn er een overvloed aan digitale do’s en don’ts waarvan we allemaal op de hoogte moeten zijn.

Vandaag deel ik drie tips voor sociale media voor wanneer je in de vroege stadia bent om met iemand uit te gaan, en drie tips voor als je een relatie hebt.

Voordat u die nieuwe partner een vriendschapsverzoek stuurt …

  1. Geef niet te snel persoonlijke informatie. Met sociale media zo diep ingebakken in ons leven, het kan gemakkelijk zijn om te vergeten dat anderen onze digitale persona’s kunnen gebruiken om veel diepere details van ons leven te ontdekken – zelfs tot onze fysieke adressen. Wanneer u iemand toegang geeft tot uw Facebook-profiel, geeft u hem in wezen toegang tot elk aspect van uw leven – uw voorkeuren / antipathieën, opvoeding, vrienden, familie, goede en slechte dagen, vreselijke foto’s … dat is heel veel informatie om laat zo snel iemand los! Wanneer je communiceert met een nieuwe match, probeer dan de verleiding te vermijden om socialemediaprofielen te delen voordat je minstens een of twee dates met ze hebt gehad. Op die manier, wanneer u hen de sleutels van het digitale koninkrijk geeft, kunt u er zeker van zijn dat ze u leuk vinden om wie u werkelijk bent, in plaats van de som van al uw Facebook-acties.

 

  1. Stalk uw potentiële partner niet met Google of Facebook. Dit is er een die de meesten van ons minstens één keer hebben gedaan, en hoe leuk het ook is, het leidt je wel op een pad naar meer obsessieve gedachten! De helft van het plezier om met iemand uit te gaan, komt langzaamaan steeds meer over hen te weten terwijl je elkaar leert kennen – verpest dat plezier niet voor hen of jezelf door alles over hen te weten voordat je zelfs op de eerste date gaat. En wat gebeurt er als je iets over hen zegt dat ze je nog niet eens hebben verteld? Direct griezelig.

 

  1. Let op wat je partner zou kunnen zien. Voordat u uw nieuwe partner de handvatten van uw sociale media geeft, moet u deze tijd nemen om uw profiel op te schonen om ervoor te zorgen dat het de persoon vertegenwoordigt die u vandaag bent. Zoveel van ons hebben activiteiten op onze Facebook-profielen van jaren geleden die we zijn vergeten, zoals pagina’s die we leuk vonden, statusupdates tiert en waardeloze foto’s. Neem de tijd om je activiteit te doorlopen en alles te verwijderen dat je niet nauwkeurig weergeeft – want hoewel het misschien in het verleden is, kan (en zal) het worden gevonden als je partner Regel # 2 negeert!

Vergeet niet om eerst recensies van een datingsite te lezen voordat je daadwerkelijk een profiel maakt. Hier zijn er al 2: 50plusmatch review en Badoo review.