Een uitvaart regelen met het nieuwe virus, het is een hoop gedoe

Zoals de meesten van jullie is mij nooit geadviseerd om “onderdak te bieden” en de term “sociale afstandelijkheid” maakte geen deel uit van mijn volkstaal. Maar het Coronavirus (COVID-19) heeft dat allemaal veranderd, en veel van onze dierbaren, vooral onze ouderen of mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, zijn in gevaar. Ook op het gebied van de uitvaart is er veel veranderd, in het nieuws zie je veel verschijnen en op nieuwssites zoals Uitvaartpolis-Online.com komt er ook veel naar buiten.

Dit nieuwe virus maakt een crematie of uitvaart organiseren anders

Hoe gaan we hun leven vieren als ze de komende dagen, weken en maanden aan het virus bezwijken? Hoe gaan we diegenen eren die door natuurlijke oorzaken zullen overlijden, of helaas, door tragedie in deze tijden waarin samenkomen niet mogelijk is? De bevolkingsgroepen die waarschijnlijk het meest zullen sterven, zullen de ouderen zijn. Daarom zullen de mensen die de begrafenis of het levensfeest zouden hebben bijgewoond ook 60 jaar of ouder zijn.

De nieuwe virussen maken het plannen van uitvaarten een stuk lastiger

De oudere bevolking met onderliggende gezondheidsproblemen is het meest vatbaar voor dit virus. Het is duidelijk dat het laatste wat we nodig hebben, is dat we samenkomen en mensen in gevaar brengen. Tegelijkertijd is het omringen van elkaar precies wat we nodig hebben in tijden van verdriet. Het is cruciaal om onszelf, maar ook de familie en vrienden van de overledenen, een tijd en plaats te geven om te rouwen. Deskundigen zeggen dat dit virus misschien maandenlang aanwezig is. Waar is de beste plaats om dit te doen om de veiligheid van iedereen te verzekeren? Het antwoord is virtueel op uw telefoon, tablet of computer.

  • Net zoals we in Italië hebben gezien, kunnen feesten gebeuren door middel van coördinatie, en plotseling opent iedereen zijn ramen en zingt tegelijkertijd. Een virtuele begrafenis kan op vrijwel dezelfde manier worden geregeld. Net als bij het plannen van een typische begrafenis, zult u de datum waarop uw levensfeest plaatsvindt willen laten weten via een standaard rouwbericht in de krant, een aankondiging op Facebook, via een e-mail, sms’jes, telefoontjes en zelfs handgeschreven uitnodigingen.
  • Familie en vrienden zullen een bijkomend voordeel vinden dat het met een virtuele begrafenis een einde maakt aan de haast die ze hebben om luchtvaartreserveringen te maken, hotelreserveringen te maken en veel geld uit te geven dat ze waarschijnlijk niet in hun budget hadden. Als ze voorafgaande verplichtingen hebben op het moment van de virtuele begrafenis, kunt u bijna alle platforms opnemen en de link delen voor het bekijken op een later tijdstip.