Diverse financiële tips voor studenten

Creditcards zijn een goede manier om direct aankopen te doen en ze later te betalen. Ze kunnen een zegen zijn voor studenten die vaak voor geld worden vastgebonden. Stel dat je een student bent die een dringende aankoop moet doen, maar je geld van je ouders of een studiebeurs bij aankomst op een iets latere datum; in deze situatie kan een creditcard u overtuigen. Voor studenten kan een zorgvuldig beheer van hun creditcards hun studentenleven vergemakkelijken, terwijl wanbeheer hen kan verstrikken in een neerwaartse spiraal van strafrechtelijke lasten en schulden.

Om valkuilen te vermijden, volgen hier enkele tips voor studenten waarmee ze hun creditcards efficiënter kunnen gebruiken:

Kies verstandig uw creditcard

Verschillende kaarten hebben verschillende functies. Als het gaat om creditcards van studenten, moet u een kaart kiezen die past bij uw bestedingsstijl en levensstijl. Studenten hebben een beperkte kredietgeschiedenis, dus creditcards voor hen zijn ontworpen op een manier die hen helpt bij het opbouwen van hun kredietgeschiedenis. Zoek een kaart die voordelen biedt voor uw studentenspecifieke levensstijl, zoals geen jaarlijkse vergoeding, cashbacks, reisvoordelen en betalingsachterstand. Het moet ook een verscheidenheid aan opties bieden om beloningspunten in te wisselen. Met veel kaarten kunnen studenten bijvoorbeeld het saldo van beloningspunten in bepaalde online winkels gebruiken om te betalen voor schoolboeken of slaapzaalbenodigdheden. Zorg ervoor dat u alle voorwaarden van de creditcard begrijpt.

U moet de kosten en toeslagen controleren voordat u geld uitgeeft aan uw creditcard. Het is het beste om te weten welke rente u zou moeten betalen als u een openstaand saldo overboekt. U moet ook goed op de hoogte zijn van de jaarlijkse vergoeding, manieren om beloningspunten te verdienen en hoe u deze punten kunt inwisselen. Deze kennis kan u helpen om uw kaart op een efficiënte manier te gebruiken en kan helpen bij het vermijden van onnodige uitgaven of strafrechtelijke lasten. Wilt u creditcards zoals ics creditcards en creditcard n26 vergelijken? U kunt dat eenvoudig online doen.

Betaal uw maandelijkse contributie op tijd en volledig

De enige manier om rente en andere kosten te vermijden, is uw maandelijkse uitstaande bedrag volledig te betalen op of voor de vervaldatum. Als u een deel van uw uitstaande bedrag meeneemt naar de volgende maand, moet u hierover rente betalen. Als u niet het volledige verschuldigde bedrag kunt betalen, probeer dan in ieder geval het maximale bedrag te betalen, en dat ook op zijn vroegst. Dit minimaliseert de rente die de creditcardmaatschappij in rekening brengt.